top of page

Ik weet wel iets leuks voor de haard..

Toen Stefan en ik ons huis kochten zat er al een haard in. Hartstikke leuk maar hij was niet zo naar onze smaak. Eerst was het idee om de haard te vervangen voor een andere haard. Daarna kwam ik op Pinterest wat inspiratie tegen hoe we onze bestaande haard konden ombouwen. We belden met een specialist hier in de buurt en hij gaf aan dat we niet zomaar onze haard konden veranderen want voor het onderhoud zouden zij ten alle tijden bij de haard moeten kunnen. Als wij met platen de haard dicht zouden gaan maken dan zou de kap er niet meer af kunnen. Gelukkig hebben wij ieder een creatieve vader en was dit probleem zo opgelost ;-) Zo werden er twee draagbalkjes geplaatst die de kap van de haard dragen, de kap kan er nu als een lade uitgeschoven worden zodat ze ten alle tijden onderhoud kunnen plegen. Zodra dit probleem was opgelost zijn we begonnen met het beplaten van de haard.

We wilden niet alleen de haard wat meer body geven maar ook nog een zijstuk eraan maken wat functioneert als tv kastje, zodat we hier nog wat leuke spulletjes op kunnen zetten. Nadat ook dit klaar was is de stucadoor langsgekomen en hij heeft niet alleen de muur maar ook de volledige haard gestuct.

Hierna mocht ik aantreden want ik had de taak om de haard te voorzien van een cement look. Hiervoor hebben we Stucco D'Or Concreto (kleur Concrete Grey) gebruikt. Dit is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en het werk echt heel makkelijk! Het is een soort van dikke pudding die je aanbrengt met een roller. De eerste laag doe je gewoon met de roller, daarna even laten drogen. Daarna breng je de tweede laag aan en deze ga je bewerken met een speciaal soort spateltje. In het begin viel me dit even tegen want het lukte niet zoals ik het wilde en de spatel zoog zich steeds vast aan de Stucco D'Or.. Maar even later kreeg ik de smaak te pakken en toen ging het snel. Ik vond het zelfs onzettend leuk om te doen!

Toen alles gedroogd was hebben we nog twee lagen Stucco D'Or Protecto aangebracht, dit is een beschermende coating. Een tijdje later werd ook de vloer gelegd en konden we in het huis trekken. Het was een ontzettend leuk proces en ook echt wel een geweldige verandering in onze ogen. Mocht je vragen hebben stel ze dan gerust!





130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page