top of page

Budget proof het toilet pimpen!

Het was weer eens zover, ik kreeg weer de klus-kriebels. Eens in de zoveel tijd heb ik het gevoel dat ik weer dingen moet veranderen in huis. Dit kan heel simpel zijn zoals bijvoorbeeld van accessoires wisselen, schuiven met items maar soms kan het ook een nieuwe lik verf zijn. Deze keer wilde ik graag het toilet in de garage aanpakken.


Wij hebben in de garage een toilet wat super handig is. Wanneer we een feestje hebben dan hebben we op de benedenverdieping twee toiletten waar gebruik van gemaakt kan worden. Maar ook wanneer je in de tuin bezig bent en niet met je vieze schoenen het hele huis door wilt lopen is het echt een uitkomst. Alleen is dit toilet een beetje gedateerd. Tijd om er met een frisse wind doorheen te gaan.


Ik was niet van plan om het toilet volledig te gaan verbouwen dus moest ik een plan van aanpak bedenken hoe ik met beperkte middelen en een gezellig kamertje van kon maken. Ik koos ervoor om de tegels te schilderen, geen ervaring mee maar ik dacht ''ik probeer het gewoon''.


Allereerst wilde ik dat het kozijn en de deur dezelfde kleur kregen als de rest van de kozijnen en deuren in ons huis. Ik schuurde het kozijn en de deur lichtjes op met een scotch matje, plakte de tegels af en ging aan de slag. Ik werk het liefst met een kwast waarmee ik het kozijn of de deur best wel dik instrijk. Met een kwast is het makkelijker om in alle kiertjes en hoekjes te komen. Daarna ga ik er nog met een roller overheen om het netjes uit te strijken. Ik gebruik hier trouwens de houtlak (waterbasis) van Histor in de kleur RAL 7016, dit is een antraciet kleur met een blauw ondertoon. Ik heb de eerste laag een dag laten drogen voordat ik de tweede laag erop heb gezet.



Nadat ik het kozijn en de deur had geschilderd kon ik aan de slag met de tegels. Ik heb allereerst de tegels ontvet met een verfontvetter, deze kun je gewoon bij de Gamma krijgen. Daarna heb ik de tegels opgeschuurd met een scotch matje zodat ze wat ruwer worden en ze de verf beter vast houden. Vervolgens weer alles afplakken en toen kon ik aan de slag! Ik heb gekozen voor de kleur Sioux en ik gebruik de speciale wand- en tegelverf van Histor. Deze is op terpetinebasis en strijkt heel fijn. Allereerst ging ik weer met de kwast aan de slag om alle voegen goed in te strijken en vervolgens ging ik hier weer met de roller overheen. Ik heb de eerste laag een dag laten drogen voordat ik de tweede laag erop heb gezet.



Daarna heb ik pap gevraagd om alle accessoires van het toilet mat zwart te spuiten. Zo wordt het meer een geheel omdat de toiletbril ook zwart is. Daarna heb ik mam gevraagd ook een ring met droogbloemen te maken in de kleuren van het toilet en heb ik er nog wat leuke accessoires aan toegevoegd zoals een waxinelichthouder, een geurtje en een zeepje.



Hoeveel geld heeft me dit gekost?

De verf voor het kozijn en de deur had ik nog staan, dus dit heeft me niks gekost.

€2.49 Lakroller 5 stuks

€3.49 Terpetine kwast

€7.20 Verfontvetter 1 liter

€4.19 Scotch matje

€12.98 2 rollen afplaktape van Tesa

€26.99 Histor wandtegel verf 0.694 liter (Kleur: Sioux)

€57.34 TOTAAL


Hoe vind jij deze budget make-over geworden?



37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page